Povratak na listu

ACI Marina Pomer*

ACI marina Pomer smještena je južno od mjesta Pomer, a otvorena je tijekom cijele godine.

Vezovi: Marina raspolaže s 298 veza u moru te s 30 mjesta za smještaj plovila na kopnu. Vezovi su opremljeni priključcima za vodu i struju.

Sadržaji: Recepcija s mjenjačnicom, praonica rublja, restoran, prodavaonica prehrambenih proizvoda, charter agencija, sanitarni čvor, servisna radionica, dizalica od 10 tona, parkiralište osobnih vozila te postrojenje za obradu otpadnih voda s prališta brodova. Marina je opremljena priključcima od 63 A jakosti struje za prihvat većih plovila. Marina raspolaže i WLAN sustavom za pristup internetu.

Najbliža crpka za gorivo nalazi se u Puli.

Povezanost: Marina je dobrim cestama povezana sa glavnim magistralnim pravcima, a u neposrednoj blizini (10-ak kilometara) nalazi se međunarodna Zračna luka Pula, dok su međunarodne zračne luke Trst i Ljubljana udaljene oko 130 km. Udaljenost: Trst - 136 km, Milano - 567 km, Graz - 420 km, Beč - 603 km, München - 641 km, Budimpešta - 670 km.

Uplovljavanje: Mjesto Pomer smješteno je u sjeverozapadnom dijelu Medulinskog zaljeva koji se otvara između rtova Kamenjak i Marlera. Zbog brojnih grebena i pličina preporučuje se ulazak kroz glavni kanal koji vodi istočno od otočića Fenera (točna pozicija: 44°46,2’ N 13°57,2’ E) i zatim prolazi između otoka Ceja i Bodulaš. More je mnogo pliće oko otočića Bodulaš te je sigurnije ploviti uz otočić Ceja. Za noćno uplovljavanje kurs između otočića Ceja i Bodulaša označava svjetionik karakteristika B C Bl 2s 9m 7/4M na rtu Munat. U unutarnjem dijelu zaljeva treba držati smjer prema sredini prolaza između rta Munat i rta Kašteja, a potom prema otoku Pomerski školjić kojeg preporučujemo oploviti s istočne strane. Nakon toga postaje vidljiva ACI marina Pomer, koja se danju prepoznaje po uočljivoj bijeloj dizalici.

Povratak na vrh

Pogledajte još: